top of page
Search
  • Writer's pictureNoora

Mitä jos?

Olen puhunut paljon kehokuvauksesta positiivisena ja voimaannuttavana kokemuksena. Sain kuitenkin hiljattain Instagramiin kysymyksen, onko epäonnistumisia tapahtunut.


Äärimmäisen hyvä kysymys. Ottaen huomioon meidän kaikkien moninaisuuden, olisi melko epäinhimillinen ajatus olettaa, että kaikki menee jokaisen kohdalla 100% odotetusti nyt ja aina.


Olen tehnyt kehokuvauksia vasta yhdeksän kuukauden ajan. Aika on lyhyt, mutta kuvauksia tähän aikaan mahtuu suuri määrä. Niin paljon erilaisia tunteita ja tarkoituksia.

Erilaisia kehokokemuksia.


En ole kuitenkaan toistaiseksi kohdannut vielä sellaista negatiivista palautetta, jossa asiakas olisi ollut kokemukseensa tai kuviinsa tyytymätön.


En tiedä johtuuko tämä siitä, että ihanat asiakkaani on tehneet hyvän pohjatyön tutustuessaan portfolioni lisäksi persoonaani ja tapaani toimia.

Suuri osa asiakkaistani on myös tullut suosittelijan kautta.


Nämä seikat on voineet mahdollistaa erityisen toimivat kemiat ja sen myötä onnistuneen kuvauksen.


Vai onko kyse siitä, ettei kehdata antaa negatiivista palautetta?
Palaute – oli se sitten positiivista tai negatiivista – on välttämätöntä työmme kehityksen kannalta. Kannustan kertomaan rohkeasti kokemuksestanne. Älkää pelätkö kertoa myös negatiivisia tunteitanne.


Se mitä kehokuvauksissa kuitenkin toisinaan kohtaa, on itsekritiikki. Inhimillinen tunne, jolla kuitenkin valtavat vaikutukset.


Puhuin juuri arvostamani kuvaajakollegan kanssa kehokuvauksien riskeistä; näin henkilökohtaisen asian äärellä on väkisinkin myös seikkoja, joihin emme voi kuvaajina juurikaan vaikuttaa. Yksi näistä on itsekritiikki.
Vaikka kuvaaja saisi luotua kehoistamme kuinka kauniita kuvia, se menettää merkityksensä, jos meillä ei ole kykyä itse katsoa kehoamme lempeästi.


Tämän vuoksi koenkin, että kehokuvauksen aika on sitten, kun olemme jo itse hieman tehneet matkaa kehomme hyväksymisen kanssa. Kun ymmärrämme kehomme olevan arvokas.


Se ei tarkoita sitä, että meidän tulee rakastaa sen kaikkia yksityiskohtia. Riittää, että annamme ymmärrystä.

Jotta kuvaus antaa mahdollisimman toivotun kokemuksen, pidän tärkeänä pohtia oman kehon tarinaa ja kuvauksen tarkoitusta etukäteen. Mitä enemmän tiedän, sitä paremmin voin ohjata kuvausta toiveisiisi ja kokemuksiisi sopivaksi.


Laittakaa rohkeasti viestiä, niin pohditaan yhdessä mahdollisuuksiamme <3

Olen täällä – inhimillisesti teitä varten.


Noora

86 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page