Search
  • Noora

Mitä jos?

Olen puhunut paljon kehokuvauksesta positiivisena ja voimaannuttavana kokemuksena. Sain kuitenkin hiljattain Instagramiin kysymyksen, onko epäonnistumisia tapahtunut.


Äärimmäisen hyvä kysymys. Ottaen huomioon meidän kaikkien moninaisuuden, olisi melko epäinhimillinen ajatus olettaa, että kaikki menee jokaisen kohdalla 100% odotetusti nyt ja aina.


Olen tehnyt kehokuvauksia vasta yhdeksän kuukauden ajan. Aika on lyhyt, mutta kuvauksia tähän aikaan mahtuu suuri määrä. Niin paljon erilaisia tunteita ja tarkoituksia.

Erilaisia kehokokemuksia.


En ole kuitenkaan toistaiseksi kohdannut vielä sellaista negatiivista palautetta, jossa asiakas olisi ollut kokemukseensa tai kuviinsa tyytymätön.


En tiedä johtuuko tämä siitä, että ihanat asiakkaani on tehneet hyvän pohjatyön tutustuessaan portfolioni lisäksi persoonaani ja tapaani toimia.

Suuri osa asiakkaistani on myös tullut suosittelijan kautta.


Nämä seikat on voineet mahdollistaa erityisen toimivat kemiat ja sen myötä onnistuneen kuvauksen.


Vai onko kyse siitä, ettei kehdata antaa negatiivista palautetta?
Palaute – oli se sitten positiivista tai negatiivista – on välttämätöntä työmme kehityksen kannalta. Kannustan kertomaan rohkeasti kokemuksestanne. Älkää pelätkö kertoa myös negatiivisia tunteitanne.


Se mitä kehokuvauksissa kuitenkin toisinaan kohtaa, on itsekritiikki. Inhimillinen tunne, jolla kuitenkin valtavat vaikutukset.


Puhuin juuri arvostamani kuvaajakollegan kanssa kehokuvauksien riskeistä; näin henkilökohtaisen asian äärellä on väkisinkin myös seikkoja, joihin emme voi kuvaajina juurikaan vaikuttaa. Yksi näistä on itsekritiikki.